Om oss:

Styrelsen för 2019 ser ut på följande sätt:

Ordförande: Erik Östergren 070-667 72 42

Kassör: Sara Ekholm 072-329 32 87

Sekreterare: Monica Wessfeldt Berg

Övriga ledamöter/Supleanter: Thomas Engström, Jacob Hector, Martin Lisemark,

Jan-Olof Samuelsson, Olof Lisemark, Anders Ring och Karin Östergren

Föreningen

Den 28 aug. 1998 bildades Blädinge Hembygdsförening, som är en lokalförening inom Norra Allbo Hembygdsförening. Syftet med föreningen är enligt stadgarna bland annat.

* att verka för natur- och kulturvård

* att väcka och förstärka kärleken till hembygden

* att genom dokumentation bevara traditioner, minnen, sägner, berättelser och alla slags uppgifter av intresse för bygden

* att verka för att alla föremål och platser av kulturhistoriskt värde tillvaratages och underhålles på ett värdigt sätt

* att vara partipolitiskt och religiöst obunden

Vi har tagit upp den gamla indelningen av socknar i rotar, fast i något förändrad form, och för varje rote har utsetts ett ombud. Om du vill veta mer om föreningen eller har synpunkter på föreningens verksamhet kan du vända dig till roteombud eller någon i styrelsen.

Din medverkan behövs för att föreningen skall lyckas i sitt arbete att uppnå ovanstående målsättning.

Den årliga medlemsavgiften är 70 kr för enskild person. Eller 120 kr för familj. Avgiften sätts in på Obs! nytt Bankgiro-konto: 5253-7057 (det gamla Plusgirot används inte längre).

Det går även att betala via Swish: 123 379 04 41

Glöm ej ange namn och adress, som referens

Blädinge Hembygdsförening:

Sara Ekholm